Hemexcide (anti bloedluis)

Hemexcide (anti bloedluis)
3.3 (66.67%) 6 vote[s]

Hemexcide 100 G is een natuurlijk / biologisch diatomeeënaarde tegen  oa bloedluis (kruipende insecten) en (stal) klimaat verbeteraar.

Hemexcide heeft niets met fipronil te maken. Hemexcide is een natuurlijk middel direct gewonnen uit plankton.

Onder het kopje “winkel” kunt u Hemexcide 100 G bestellen. Ook telefonisch of via de verkoop@mercator-groep.nl  te bestellen. Bent u nog niet bekend met Hemexcide 100G? Lees hieronder waarvoor het wordt gebruikt en wat het is.

Wat is Hemexcide®?

Hemexcide is een diatomeuze aarde van een niet toxische (gif) substantie die is gemaakt van geplette en vermalen fossielen van diatomeeën (plankton)
Diatomeuze aarde is 100% natuurlijk en wordt gewonnen van de bodem van rivieren, meren en zeeën.
Hemexcide heeft een Europees goedkeurings nummer (E551c) en wordt ook gebruikt als biologisch voedingssupplement.
Onverhitte diatomeeënaarde is geschikt om de schade die ontstaat door ongedierte (bloedluis) bij  (hobby)dieren te beperken.

Hemexcide kan zowel binnen als buitenshuis, in de tuin en in dierenverblijven gebruikt worden om de schade die ontstaat door alle soorten insecten, bloedluis (vogelmijt) vlooien, luizen, mijten, mieren etc. zoveel mogelijk te beperken. Omdat Hemexcide een mechanische werking heeft (het gaat door de huid/schaal heen), kan de bloedluis etc. er niet resistent voor worden.

Hemexcide heeft minder effect op bloedluiseitjes, het komt moeilijk door de harde schaal van insecten in dit levens stadium heen. Daarom moet de behandeling regelmatig herhaald worden.

Hemexcide heeft wel effect op de larven, nymfen en volwassen insecten omdat die een huid/schaal hebben van zachter weefsel.

Unieke eigenschappen van Hemexcide:
-Hoge poreusheid: tot 85% van het volume van Hemexcide is gemaakt van uiterst kleine onderling verbonden gaten en groeven.
-Hoge absorptie: Hemexcide kan tot 1 maal zijn eigen gewicht in vocht opnemen en dan toch nog dezelfde eigenschappen hebben als droge Hemexcide. Bij olie-achtige producten is dit 1,85 maal.
-Hemexcide heeft een eigen MSDS, hierin worden en zijn geen vormen van schadelijkheid voor mens en dier bekend.
-Hemexcide wordt al 2 decennia gebruikt als natuurlijk ontwormmiddel bij vee in Engeland.
-Hemexcide kan ook opgelost worden in water om zo te verspuiten in de dierenverblijven. Als richtlijn geldt ongeveer 1 Kilogram Hemexcide oplossen op 10 liter water, voor de professionele verwerker ca 25 KG op 125L water. Hemexcide kan dan gespoten worden in de kieren en naden, nesten van de dierenverblijven. Afhankelijk van de te gebruiken spuit en de uitbraak van de ongedierte, kan er meer of minder Hemexcide opgelost worden in het water. Na het verdampen van het water blijft de Hemexcide achter op de gespoten plekken en doet zijn werk. Belangrijk is het mengsel goed door te roeren en het liefst in beweging houden.

Toepassingen:
Als poeder kan Hemexcide in de stallen worden geblazen. Bij voorkeur meerdere keren herhalen, dit ivm het uitkomen van de eitjes van bv de bloedluis (vogelmijt)
-Zeer probaat is een bak ( rand van een boxpallet) in de wintergarten of paden te leggen, hierin Hemexcide te doen evt gemengd met gehakseld stro. De hennen kunnen hierin perfect stofbaden, op deze manier poederen zij zichzelf in en nemen dit mee het systeem in.
-Ook als strooisel kan Hemexcide dienst doen, bij vleeskuikens voorkomt dit voetbrand.
-Hemexcide absorbeert hinderlijke ammoniak uitstoot, dit verbetert aanzienlijk het klimaat in met name traditionele scharrelstallen.Hemexcide  is niet schadelijk voor mens en dier, vraag naar het MSDS. Wel blijft het advies om je te beschermen bij gebruik van Hemexcide 100G in droge vorm.

 

Let op: Silica is geen Hemexcide, silica wordt gedoogd volgens het RUB. Silica is eerder volgens de melding in de Staatscourant (02-2012)op de lijst geplaatst van verboden middelen.

Hemexcide is geen biocide en is dan ook niet aangemeld via het CTGB.

Hemexcide is een algemeen inzetbaar product en kent vele praktische doeleinden.

12 reacties op “Hemexcide (anti bloedluis)

 1. Ik geef uw shop overal door en er wordt veel besteld 😀 Alleen nu wel de klacht dat niet vermeld wordt om hoeveel kilo het gaat in de shop voor de emmer van 5 kilo/10 liter. Ik heb het uiteindelijk gevonden bij de extra info. Mss. Handig om dit toch prominenter te vermelden?

  Vr. Gr.

  Cathy Zijlstra

   1. Beste Simon,

    Zowel in de hobbyhouderij als bij de professionele kippenbedrijven worden mijn middelen ingezet.
    Het zijn natuurlijke middelen die nog werken ook.

    Groet,

    Bob Huizinga

  1. Hallo Fokko,

   Nee dat hebben we niet speciaal. Met het gebruik van oregano en knoflook wordt het bloed van de kippen minder lekker, dat is een goedkoop en makkelijk alternatief.

  1. Hallo Aad,

   Ja, het maakt niet uit bij welk dier toegepast.
   Op het etiket staat beschreven hoe een papje ervan te maken en het dan te kwasten of te spuiten.
   Bij grotere oppervlakten kan men de blokwitter gebruiken. Eventueel kan een heel klein beetje behang plaksel worden toegevoegd om het beter te laten plakken.

   met vriendelijke groet,

   Bob Huizinga

  1. Hallo Jannie,

   De mengverhouding is voor ieder dier hetzelfde, ook voor mensen.
   Bestellen gewoon via de webshop, dus hier op de site

   Groet,

   Bob Huizinga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *