Epizootic Rabbit Enteropathy (ERE) – jonge konijnen

De konijnenziekte Epizootic Rabbit Enteropathy (ERE) veroorzaakt vermagering en een opgezette buik. Dat komt door gasvorming in de ingewanden, dat ook hoorbaar is als borrelend geluid in de buikstreek. 

Hoe dikke buikenziekte te herkennen:

Symptomen van Epizootic Rabbit Enteropathy zijn onder andere: lusteloosheid, beven, minder eten, lage lichaamstemperatuur, dorst, waterige diarree met slijm. Aangezien de aandoening pijnlijk is, kunnen de zieke dieren gaan knarsetanden. Met name jonge konijnen van 6 tot 8 weken oud worden aangetast.  Het vermoeden is dat de darmbacterie Clostridium perfringens een rol speelt. Onder bepaalde omstandigheden kan deze blindedarm bacterie opeens gifstoffen (toxines) gaan produceren. De toxine producerende variant wordt bij dieren met ERE vaker aangetroffen. Vaak gaat de ziekte gepaard met andere infecties. 

Behandeling en preventie bij dikke buikenziekte:

Hoewel het mechanisme van de ziekte nog niet bekend is, zijn er al wel behandelingen mogelijk. Door gebruik te maken van Dikke Buikenkruiden Elixir snijdt het mes aan twee kanten: de geëmulgeerde oregano olie 10% wordt direct opgenomen en is een natuurlijk antibioticum. Het product bestaat uit 85 soorten mineralen en sporenelementen deze zorgen voor het op juiste wijze functioneren van darmen, lever en alvleesklier. Hierdoor zal de weerstand van het jonge konijn ondersteund worden. De ziekte is goed te voorkomen door de voeding goed af te stemmen, beperkt een overdaad aan eiwit.

In de webwinkel is Dikke Buikenkruiden Elixir te verkrijgen, dit middel is zeer sterk geconcentreerd en behoeft maar enkele druppels. Overschrijdt de aanbevolen dagelijks hoeveelheid niet.