Oregano – Maag en Darm

door | mrt 23, 2021 | Oregano

Mercator Oregano olie maag en darm

Waarom Oregano olie gebruiken bij kippen?

Mercator oregano olie is de secundaire metaboliet van plantaardige materiaal die worden verkregen door distillatie.
Oregano olie is de meest bekende en gebruikte etherische olie als gevolg van de sterke antibacteriële eigenschappen. De belangrijkste werkzame bestanddelen van oregano olie zijn fenolische terpenen zoals carvacrol, thymol en p-cymeen. Deze actieve componenten bestaan uit een grote hoeveelheid oregano olie.

Werking van oregano olie op dieren:

 • Antibacterieel
 • Anti-parasitair
 • Anti-oxidant
 • Anti-schimmel
 • Flavor en enzym stimulatie
 • Immuunstimulatie

Deze oregano olie is wereldwijd gepatenteerd onder octrooi EP 0828502. Iedere oregano verwerker maakt gebruik van de gepatenteerde basistechnieken van ons patent.
Doordat de producten zeer geconcentreerd zijn, is het verbruik zeer gering. 

Oregano Olie 1liter

Oregano Olie

Hoe gebruik ik Mercator Oregano olie?

Orergano olie gebruik: 0,2L oplossen in 1000L water van het drinkwatersysteem.  Oregano olie is verkrijgbaar per 1L flessen en 5L  kannetjes
Klik hier om oregano olie te bestellen in onze webshop. 

Blackhead

De GD is bezig met een onderzoek naar preventief toedienen van verzwakte stammen Histomonas, dit tegen “blackhead” ons inziens is het gebruik van HG 10 oregano als natuurlijk antibioticum afdoende. Gebruik hiervan heeft duidelijk aangetoond dat op bedrijven waar HG10  wordt toegepast geen Blackhead optreedt.

 

Coccidiose bij kippen wordt veroorzaakt door de darmparasiet Eimeria waarvan zo’n zeven soorten bekend zijn. De kip heeft diarree, bij een ernstig verloop kan zelfs sprake zijn van bloederige ontlasting. Bloedingen kunnen zo heftig zijn dat de kip eraan overlijdt. Bijverschijnselen zijn een ruig verenkleed, het laten hangen van de vleugels, matheid en een verminderde drink- en eetlust. De parasiet is gastheer gebonden, dat wil zeggen dat hij niet overdraagbaar is op mensen of andere diersoorten. Bij sectie vertonen de aangetaste dieren ontstekingen aan de dunne of blinde darm.

 

Wormen

Wormen veroorzaken de enige inwendige ziekte bij kippen waar het aangeraden wordt om de kippen hiertegen preventief te behandelen. Omdat een besmetting van wormen gemakkelijk kan gebeuren en een reële dreiging is (besmetting van wormen komt vaak voor). Kippen laten niet snel zien dat ze ziek zijn. Als je het eenmaal kan zien, is het vaak te laat. Preventief behandelen tegen wormen wordt daarom aangeraden. Vaak gaan kippen alleen dood van een hevige besmetting aan wormen. De kippen worden mager en raken verzwakt, hierdoor zijn ze vele malen meer vatbaar voor andere ziektes. Behandel daarom actief en preventief met oregano olie.
Meer lezen over wormen bij  kippen? Klik hier.

https://www.youtube.com/watch?v=y7cbv20LkOs

News

Related post

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

#Mercator-groep

Volg ons op Facebook

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop