Hoe gebruik ik diatomeeënaarde bij kippen?

door | mrt 23, 2021 | Diatomeeënaarde (Hemexcide)

Hoe gebruik ik diatomeeënaarde bij kippen?

Preventie:

Hoe gebruik ik diatomeeënaarde bij kippen? Maak de zitstokken en het legnest regelmatig schoon. Controleer bij het schoonmaken op het voorkomen van rode puntjes in het hok. Bloedluizen zitten voornamelijk in de kieren en hoeken van het hok. Bloedluizen kruipen voornamelijk in de nacht op de kippen. 

Ga bij het schoonmaken voor een nieuwe verse bodembedekker, dit kan met zaagsel en stro. Wij raden aan om Mercator Tabak Snippers te mengen met de bodembedekker. Tabak heeft een onaangename geur voor de bloedluizen, dit verkleint de kans dat uw kippen besmet raken. Bloedluizen kunnen zich in de directe omgeving van het kippenhok bevinden en kunnen ook via wilde vogels en andere kippen in het kippenhok komen.  

 

Gebruik diatomeeënaarde bij een actieve luizenplaag: 

 

– Poeder het kippenhok elke 2 weken goed in met diatomeeënaarde (shop).

– Poeder elke 2 weken in het legnest, poeder goed in de naden en kieren.

– Maak de zitstokken en legnest grondig schoon bij de behandeling.

Tip: Koop een Mercator stofbakrand (shop) zodat de kippen zich in kunnen poederen. Vul dit wekelijks aan.

– Voor het verspreiden van de diatomeeënaarde kunt u een stoffer gebruiken of een poederverstuiver (shop) van mercator.

De belangrijkste plekken zijn de naden en kieren van het nachthok, aangezien dat vaak de meest beschutte en veiligste schuilplekken zijn voor parasieten. Houdt het hok goed schoon voor uw kippen.

Hoe gebruik ik diatomeeënaarde bij kippen?

Diatomeeënaarde 10 liter Hemexcide

Nazorg na een luizenplaag:

Kippen kunnen ziek en zwak worden tijdens een luizenplaag. Wanneer uw kip bloedarmoede heeft zult u zien dat de kammen op het hoofd doffer van kleur worden. Het is van belang om de kippen goed eten en drinken te geven zodat ze kunnen aansterken. Om aan voldoende mineralen te komen is het cruciaal dat u deze toevoegt aan het dieet. Gebruik hiervoor Mercator Herberals, dit kunt u eenvoudig bij het water toevoegen. Herberals (shop) is rijk aan mineralen en sporenelementen en ondersteunt de aanmaak van hemoglobine en tal van enzymen die nodig zijn voor de celstofwisseling.

 

Heeft u nog een vraag? Kijk bij de veel gestelde vragen of uw vraag er al tussen staat.

Koopt u liever op BOL: Klik dan hier voor onze producten op BOL

 

News

Related post

Herken bloedluizen bij kippen

Herken en behandel bloedluizen bij kippen. Kippen krijgen gevaarlijke stress van bloedluizen en mijten. Ze verstoppen zich in de naden en kieren van het hok en het legnest. Wees op tijd er bij om gevaarlijke stress en bloedarmoede van de kip te vvoorkomen. U herkent dit als de kammen niet meer mooi rood zijn maar meer vaal van kleur. Gebruik Hemexcide diatomeeënaarde om de irritatie van de luizen tegen te gaan.

Lees meer

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

#Mercator-groep

Volg ons op Facebook