Ei-dooier kleur

door | mrt 23, 2021 | Kippen Apotheek voor preventie van kippenziekten

Eier dooier kleur

Misschien is het u wel opgevallen dat de dooiers van uw eieren van uw eigen kippen over het algemeen lichter van kleur zijn dan die in de supermarkt. Hoe kan dit?

De kleur van de dooier wordt mede bepaald door datgene de kip eet en drinkt. Zo kan dus door het voorzien van het kippeneten met een kleurstof de dooier kleur worden gemanipuleerd.

Wat willen wij voor een dooier kleur?

In het algemeen willen Westerse mensen bruine eieren met donker gekleurde dooiers. Bruine eieren worden geassocieerd met gezonder en hogere kwaliteit ei. Een donkere dooier geeft een mooier contrast met het eiwit, zeker als gebakken eitje in de koekenpan. Met een dooierkleur meter kunnen we de kleur van de dooier vaststellen, is het te licht dan kunnen we wat kleurstof aan het voer toevoegen, zodat de dooier donkerder wordt.  Voor mayonaise en bv advocaat worden donkere dooiers gevraagd.

Kleurstof natuurlijk of niet?

Over het algemeen wordt bij de voederfabrikanten een synthetische kleurstof aan het maaltje van de kip toegevoegd (bv Citrana). Wellicht koopt kippenvoer bij een grote winkelketen, grote kans dat dan de kleurstof ook toegevoegd is. Iedere keer als u een eitje van eigen kippen eet en u denkt “toch lekker zo’n gezond eitje van eigen kip”, blijkt dat u toch een heel klein beetje iets chemisch binnenkrijgt. Mercator-groep heeft een eigen product dat op basis van Hibiscus is samengesteld, puur natuur.

Dooier kleur pigment en wat nog meer?

Het dooier kleur middel van Mercator-groep bestaat uit twee grondstoffen: Zeoliet(als drager) en gemalen Hibiscusbloem. Dit is alles. Beide grondstoffen zijn nog gezond ook en dragen bij aan bv vermindering van de leververvetting, schonere aderen, ontgifting van zware metalen, neutraliseren van ammoniak bij overtollig eiwit consumptie. Door de kip gezond te houden krijgt zij minder troep binnen en als gevolg hiervan blijft/ wordt het eitje dat u eet ook schoner. Door één theelepeltje per dag over het voer te doen, krijgt u een mooie dooier en een ei dat geen synthetische stoffen bevat, maar zelfs een ei dat minder zware metalen bevat, omdat de kip dat niet meer in zich heeft.

Eigeel kleur

eigeel kleur

News

Related post

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

#Mercator-groep

Volg ons op Facebook

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop